Milyen a jó fejvadász?

A tökéletes munkaerő megtalálása komplikált feladat, amibe a cégek olykor hatalmas energiákat fektetnek. Egy szakképzett fejvadász azonban hatékony módszerekkel szolgálhat a számukra.  

Ebben a cikkben megismerheti, milyen képességekkel kell rendelkeznie a jó fejvadásznak és átfogó képet kaphat a megbízók részéről támasztott elvárásokról is.  

Ki is valójában a fejvadász?

A fejvadász olyan személy, aki nem a hagyományos álláshirdetések során választja ki a leendő munkatársakat a betöltendő pozíciókra, hanem közvetlenül keresi meg őket. Mivel a legjobb szakemberek csak igazán csábító feltételekkel váltanak munkáltatót, a fejvadásznak egyáltalán nincs könnyű dolga. A munkája akkor lehet eredményes, ha a megbízó elvárásai és a jelölt igényei közelítenek egymáshoz.

Szakmailag milyen fejvadászra vágynak a cégek?

A cégek általában a hatékonyságot várják el a fejvadásztól. Legyen gyors, precíz és lehetőleg kis anyagi ráfordítással érje el a kitűzött célokat. Emellett az alábbi szempontok is fontos szerepet játszanak:

  • A jólképzettség és a szakmai előélet: előnyt jelent, ha a fejvadász maga is rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges tapasztalatokkal, például az interjúkat célirányos kérdésekkel tudja vezetni. Ha kell, elég időt szán az adott cég profiljának tanulmányozására is.
  • Ismeri az aktuális piaci trendeket és ezek alapján képes logikusan felépített érvekkel motiválni másokat.
  • A kiforrott módszereinek köszönhetően nem terheli felesleges anyagiakkal a cégeket.

Egy jó fejvadász nem csak minimalizálni tudja a munkaerő keresés költségeit és időtartalmát, de egyfajta mentorként segítheti a cégvezetők munkáját.

Milyen egyéb elvárások támaszthatók a fejvadásszal szemben?

A fejvadász sikeressége mindig a részletekben rejlik. Nem elég, ha ismeri a pozíció betöltéséhez szükséges feltételeket, vagy kívülről tudja a cég élettörténetét, azonosulnia is kell a megbízói érdekekkel. Ehhez megfelelő empátiával kell rendelkeznie.

Emellett a jó fejvadász kiválóan kommunikál, így képes érthetően megfogalmazni a cég által képviselt értékeket, és közvetíteni is tudja azokat a leendő munkavállalók felé.

Hogyan válasszon fejvadászt a cége számára?

A referenciákon és az igazolt szakmai hátteren túl, fontos szempont a szimpátia. Olyan emberrel dolgozzon, akivel könnyű beszélgetnie, és akiről úgy gondolja, teljes mértékben prezentálni tudja a céget.