Céges weboldal készítés

A mai rohanó és online világunkban sajnos már nem elegendő a cégünk felfuttatásához az, hogy szájról-szájra terjed a hírünk. Nagyon fontos az interneten való megjelenés, amihez céges honlap szükséges. Egy szép és informatív weboldal készítés árak az alábbiakból tevődnek össze:

  • Az első és legfontosabb, hogy legyen egy saját domain nevünk és hozzá egy tárhelyünk, ahova maga a honlap lesz eltárolva. Egy weboldal is fájlokból (szöveges tartalom, képek, videók) áll össze, azokat valahol tárolni kell. Amikor egy internetes böngészőben a látogató megnézi a honlapunkat, akkor gyakorlatilag ezeket a fájlokat jeleníti meg. Hogy ezeket a fájlokat hogyan találja meg az interneten lévő weboldalak milliói között, abban egy jó és beszédes domain név segít. Ez az a név, amit a böngésző címsorába kell beírni, pl. a www után. Ebből az interneten lévő óriás szerverek tudni fogják, hogy melyik szöveges és képi tartalmat jelenítsék meg a felhasználó böngészőjében.
  • Ha megtaláltuk a nekünk megfelelő domain nevet a weboldalunkhoz, úgy érdemes magunknak összeírni, hogy milyen információkat szeretnénk a honlapon megjeleníteni. Ha cégünket szeretnénk bemutatni, úgy mindenképp szükséges a szolgáltatásainkat, referencia munkáinkat bemutatni, akár képekkel kiegészítve. Fontos, hogy a látogató akár azonnal fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Ehhez a legkényelmesebb módszer továbbra is egy kontakt form használata a weboldalon.
  • Ha összeszedtük a tartalmat akár csak fejben, érdemes elgondolkozni azon, milyen dizájnt azaz milyen megjelenést szeretnénk a honlapunknak. Fontos, hogy a weboldalt a látogatók mobil eszközökön is (okostelefon, tablet) kiválóan meg tudják jeleníteni és olvasható maradjon. Ezt hívják úgy, hogy reszponzív weboldal: a böngésző automatikusan érzékeli, hogy éppen milyen eszközön nézik a weboldalt és annak megfelelően rendezi el a szövegeket, képeket, tartalmakat. Amíg egy 4 oszlopos megjelenítés egy asztali számítógépen vagy laptopon jól áttekinthető, úgy az egy mobiltelefonon már nem valószínű, így érdemes automatikusan 1-2 oszlopra lecsökkenteni a megjelenítést.
  • Fontos, hogy gondoskodjunk a honlap védelméről. Manapság nem elhanyagolandó tényező az adathalászat, hacker támadások. Különböző módszereket alkalmazva ezeket a támadásokat ki tudjuk védeni. Említeni sem kell, hogy egy webshopnál ez mennyire kritikus tényező, ahol a vásárlóink, ügyfeleink megadják a saját adataikat.
  • A weboldal készítésre mindenképp érdemes egy tapasztalt, jó referenciákkal rendelkező webfejlesztőt megbízni.